شنیدن صدای اطفال از عقب صف های نمازگزاران
هرگاه صدای اطفال از عقب صف های نمازگزاران شنیده نشد، باید بر نسل های آینده ترسید.
همرنگ اهلبیت علیهمالسّلام
همرنگ اهلبیت علیهمالسّلام
🔶 ظرفیت وجودی و درونی افراد، در قبالِ چالشهای زندگی متفاوت است؛ بعضی با کوچکترین چالش، زود از کوره در میروند و برخی دیگر، چون با خدای بزرگ ارتباط مستحکم دارند، سعهصدر چشمگیری دارند.
💠 برای نمونه، امامعلی علیهالسّلام در بُحبوحه جنگِ تنبهتن با عَمر بن عَبدُوَد، در مقابلِ اهانتش، خویشتنداری کرد و غیظِ شخصی خود را فرو خورد؛ یا وقتی در سجده، توسّط ابن ملجم مرادی ضربت خورد، به جای ناله و فغان، در حین اتّصال به منبع معنویت، به رستگاری شهادت میدهد.
💠 امامحسین علیهالسّلام نیز در معرکه جنگ، دغدغه نماز با معشوق خود را دارد و در مقابل توبه حرّ بن یزید ریاحی، در عین وجود سابقه جسارت، به جای مقابله به مثل، اهل عفو و بخشش میشود.
✅ شاید نتوانیم در حدّ تربیت اعلای امامِ معصوم باشیم، اما میتوانیم همرنگ آنها شویم و صفات درونی خود را به آنها نزدیکتر کنیم.
📚 المناقب، ج 2، ص 119
ی تواصی به حق و تواصی به صبر برای همیشه و بخصوص برای امروز ما یک دستورالعمل اساسی است.
حضرت آیتالله خامنهای امروز در مراسم عزاداری دانشجویان ،با اشاره به تلاشهای بیوقفه بدخواهان و رهزنان حقایق بر ضد حوادث مهمی همچون راهپیمایی شورانگیز اربعین، همگان را به وظیفهشناسی سفارش و خاطرنشان کردند: دو جمله حیاتی و جاودانی قرآن یعنی تواصی به حق و تواصی به صبر برای همیشه و بخصوص برای امروز ما یک دستورالعمل اساسی است.
ایشان، صبر را به معنای پایداری، ایستادگی، خسته نشدن و خود را در بنبست ندیدن دانستند و خطاب به جوانان عزیزِ هیئتی و قرآنی گفتند: هم خودتان راه حق را بروید هم تلاش کنید با منوّر کردن محیطهای گوناگون از جمله دانشگاه به رنگ خدا، دیگران نیز به این راه هدایت شوند.
اگر ده تا از این قهرمانان تاریخ را بجوشانیم و یک وجود تازه بگیریم... / تفسیری از شخصیت امام علی در بیان امام موسی صدر
امام موسی صدر در بخشی از مقاله «علی موحد بود و بس» از کتاب «انسان آسمان» بیان می کند:
«فکر میکنیم اگر دهها تن از این قهرمانان تاریخ را بجوشانیم و یک وجود تازه به وجود بیاوریم، این میشود. علی(ع). علی شجاع است، یعنی دارای ملکه شجاعت است، یعنی سر نترس دارد. اگر گفتیم علی(ع) کریم است، یعنی دست و دلش باز است، یعنی نمیتواند چیزی داشته باشد و به کسی ندهد. اما بنده خیال میکنم این گونه نیست.
علی(ع) شجاع هست، اما نه مثل رستم. علی(ع) کریم است، اما نه مثل حاتم طایی. علی غیور است اما غیریتش مثل غیرتهای ما نیست. علی صفاتش منشا دیگری دارد. نگاه اجمالی به زندگی مولا به ما نشان میدهد: علی(ع) گاهی خیلی کریم است،گاهی خیلی بخیل به نظر میآید. علی(ع) گاهی خیلی غیور است،گاهی خیلی صابر است، علی(ع) گاهی خیلی متواضع است و گاهی خیلی متکبر.
شجاعت علی(ع) را ببینید حضرت رسول (ص) درباره امیرالمومنین (ع) میفرماید: به خدا سوگند علی(ع) یک لشکر در راه خداست. حالا بیایید و شبهای علی(ع) را تماشا کنید. همان علی(ع) که شجاعتش زبانزد است میدیدی ایستاده است، ریشش را به دست گرفته و میگوید: خدایا، آه از راه دور و کمی بضاعت و وحشت آینده. پس کجا رفت آن شجاعت؟
همان علی (ع) که پول برایش مانند خاک است و حتی پستتر، در جای دیگر میبینیم به دست برادر گرسنه و نابینایش که سهم بیشتری از بیتالمال میخواهد آهن داغ نزدیک میکند.کجا رفت آن علی(ع) که معاویه میگوید:«اگر علی(ع) دو انبار از طلا و کاه داشته باشد اول انبار طلا را در راه خدا میبخشد.» کجا رفت آن علی(ع) که دنیا به اندازه یک استخوان مرده برایش ارزش ندارد؟
این علی(ع) متواضع، که در مقابل کوچکترین خلق خدا تکبر نشان نمیدهد،گاهی آنقدر در برخورد با دشمنان خدا متکبر میشود که یکی از رقبایش به او میگوید:یا ابالحسن، این غرور و کبر که در سر توست برای چیست؟
چرا علی(ع) این گونه است؟ چون علی(ع) مومن است. پاسخ همین یک کلمه است. علی(ع) شجاع است، چون مومن است. ایمان به خدا مصدر تمام صفات و کمالات علی(ع) است. ایمان به خدا و دیگر هیچ».