مدیرالنفیسه

  • خانه 
  • In the name of Allah the merciful and the compassionate 
  • تماس  
  • ورود 

دامادی که حجله عروسی را فدای سنگر وطن کرد

13 تیر 1404 توسط مدیر النفیسه

دامادی که حجله عروسی را فدای سنگر وطن کرد
 
قدیمی‌ها می‌گفتند شگون ندارد تازه‌عروس به مجلس عزا برود ولی نگفتند تکلیف نوعروس ۴ روزه که دامادش را به شهادت رسانده‌اند، چیست؟ به گزارش تابناک به نقل از فارس؛ شنیده‌ام گوشه معراج شهدا خیمه‌ای برپا کرده‌اند.   برای شهدایی که همسر جوان دارند. برای آخرین قرار عاشقانه‌شان.

نمی‌دانم عروسی که در آن خیمه سر داماد را به بغل می‌گیرد، چقدر زمان دارد تا تمام حرفهایش را بزند؟ چقدر زمان دارد برای آخرین نگاه‌ها، آخرین نوازش، آخرین دیدار ولی می‌دانم هر چقدر هم وقت داشته باشد، باز زمان رفتن که می‌رسد، درمانده می‌ماند که نشد دل سیر نگاهش کند.

حالا این حکایت همسر ابوالفضل باروتچی است وقتی فقط ۴ روز از عروسی‌اش می‌گذرد و برای بدرقه دامادش به قطعه ۴۲ آمده است. وقتی مداح اعلام می‌کند ابوالفضل تازه‌داماد است، ولوله‌ای به پا می‌شود. روضه‌خوان با روضه قاسم، تازه‌داماد کربلا به استقبال پیکر می‌رود. همه از پیر و جوان شیون می‌کنند.

عروسی‌اش را لغو کرد،برای دفاع از وطن

مداح می‌گوید: دیشب که برای وداع به معراج رفته بودیم، عروس خانم، ابوالفضل را بغل کرده بود و می‌گفت: خیلی زود زندگی‌مان تمام شد. ابوالفضل سرباز وطن بود. قرار بود ۳۰ خرداد مراسم عروسی‌اش باشد. همه چیز آماده بود از کت‌وشلوار دامادی گرفته تا لباس عروس، سالن عروسی… جنگ که شروع شد، ابوالفضل طاقت نیاورد.   مراسم عروسی را لغو کرد و بدون جشن زندگی مشترک خودشان را شروع کردند.

بفرمائید نهار عروسی پسرم!

از مادر ابوالفضل اجازه می‌خواهم چند دقیقه صحبت کنم. سفیدی چشمم را خون‌گرفته ولی با آرامش می‌گوید: اجازه بدهید مهمان‌های عروسی پسرم را راهی سالن کنم بعد میام پیشتون. پدر عروس دستش را می‌گیرد و با خواهش بلندش می‌کند. نگران دخترش است. در فاصله چندمتری که می‌خواهد راه برود چند بار نزدیک است به زمین بخورد. زانویش توان ندارد. پدر دست دخترش را محکم می‌گیرد که بتواند راه برود و عروس را از دامادش جدا می‌کند. صبر می‌کنم تا مادر ابوالفضل خیالش از طرف همه مهمان‌ها راحت شود. می‌پرسم چطور خبر شهادت پسرتان را شنیدید؟

آن‌قدر جمعیت زیاد است که نمی‌توانیم نزدیک مزار شویم. کسی نمی‌تواند ضجه‌های مادر ابوالفضل را ببیند و بی‌تفاوت باشد. داماد که در مزار جا می‌گیرد و سنگ لحد را می‌چینند، امید عروس ناامید می‌شود. شهید بعدی در راه است و باید سریع‌تر مراسم را تمام کنند. اینجا روزهایی که شلوغ است، کسی حتی وقت عزاداری طولانی ندارد. باید شهید را به خاک بسپردند تا شهید بعدی که در سالن دعای ندبه است را بیاورند. همه برای تسلیت به دیدن عروس می‌آیند ولی حتی نای صحبت ندارد. اما مادر ابوالفضل هر مهمانی که برای تسلیت می‌آید با اصرار برای سالن دعوتش می‌کند و می‌گوید: اگر نهار نیایید ناراحت می‌شوم. این نهار عروسی ابوالفضل است. مهمان‌ها می‌مانند که چه بگویند. فقط اشک می‌ریزند و راهی سالن می‌شوند.

اسرائیل‌مرد نبرد نیست

مادر ابوالفضل با صدای گرفته‌اش می‌گوید: ساعت ۱۱ صبح صدای موشک آمد و چند جا را زدند. بچه من قسمت فرهنگی بسیج بود. من دل‌شوره گرفتم. بچه‌ام داماد ۴ روزه بود. تا جمعه مرخصی داشت. ما از ساعت ۲ به بعد مرتب زنگ زدیم و پیامک زدیم. به هیچ‌کداممان جواب نداد. نه پدر نه من. حتی جواب همسرش را نداد. به اینجای صحبتش که می‌رسد، می‌خواهد با کلمات ترسویی اسرائیل را به رخ بکشد با حرص می‌گوید: عروس بزرگم گفت مامان، اسرائیل ترسو، اسرائیل بی‌همه چیز، اسرائیلی که فقط بلد است موشک بیندازد، نمی‌تواند مستقیم بجنگد، بسیج مستضعفین را زده است. بچه من در بسیج کار می‌کرد. این را که گفت دل‌شوره‌ام بیشتر شد. ساعت ۵ که شد مرتب به پدرش زنگ می‌زدم. آخر یکی از همکارانش زنگ زد و نشانی خانه‌مان را خواست. ما تجربه دوران جنگ را داشتیم. می‌دانستم در جنگ نشانی را می‌پرسند یعنی می‌خواهند خبر شهادت بدهند. آنجا بود که فهمیدم که ابوالفضل یا جانباز شده یا شهید.

بچه‌م رفت پیش حضرت ابوالفضل(ع)

به ابوالفضل گفته بودم: مامان نرو. گفت: مامان نهایت شهید می‌شوم. تو راضی هستی؟ دلم نیامد مخالفت کنم. گفتم: وقتی تو راضی هستی، خدا راضی باشد. بچه ۴ روز دامادم رفت پیش حضرت ابوالفضل چون اسمش را ابوالفضل گذاشته بودم. اسم حضرت ابوالفضل که آمد به یاد قد رعنای ابوالفضلش می‌افتد. شروع می‌کند به قربان‌صدقه پسرش و می‌گوید: بچه‌ام رشید بود. ۱۰ نفر زیر تابوتشان بودند نمی‌توانستند بلندش کنند. خدا شاهد است من دیدم که پایشان می‌لرزید. نمی‌توانستند بلندش کنند. تمام محله از ابوالفضل تعریف می‌کردند. ۸ سال در یک محله زندگی می‌کردیم همه از پسرم تعریف می‌کردند.

سکوت کرده‌ام تا مادرشهید  حرفش را بزند. دوباره یاد عروسی ابوالفضل می‌افتد و می‌گوید: قرار بود ۳۰ خرداد عروسی‌اش باشد. می‌خواستیم کارت‌ها را پخش کنیم که جنگ اسرائیل شروع شد. گفت: مامان تالار را چه‌کار کنیم؟ گفتم پسرم اصلاً نگرانی ندارد. برو سرخانه زندگی‌ات. ان‌شاءاالله بعد ماه صفر برایت عروسی می‌گیریم.گفت: مامان بابا به قرض افتاده من خجالت می‌کشم از بابا. گفتم: اصلاً نگران نباش. یک چیزی بهت میگم، بمونه بین من، تو و خدا. من مثل کوه پشتت هستم. به بابا چیزی نگو. پدره می‌شکنه. من خودم از قدیم برای عروسی‌ات پس‌انداز کردم. نگاه به مزار ابوالفضل می‌کند. دیگر نمی‌تواند جلوی خودش را بگیرد با گریه می‌گوید: الان دارم برای پسرم عروسی می‌گیرم. با صدای بلند فریاد می‌زند: خدا لعنتشان کند. مثل مرد نیامدند بجنگند. مرد جنگ نبودند. به نامردی موشک زدند. اگر پسرم در میدان نبرد شهید می‌شد، ذره‌ای دلم نمی‌سوخت.

پدر ابوالفضل نگران همسرش می‌شود. از ما عذرخواهی می‌کند و مادر را به سمت مزار می‌برد. مادر می‌نشیند سر مزار. خادم‌های گلزار شهدا سعی می‌کنند آرامش کنند ولی  او کار خودش را می‌کند. زبان‌گرفته و با پسرش حرف می‌زند: مامان یادته می‌اومدی تا صدام می‌کردی؛ بهت می‌گفتم عشقم چی می‌خواهی. فقط بگو مامان حلالت کردم. من دیگه ناراحت نمی‌شم.

دامادی که حجله عروسی را فدای سنگر وطن کرد

ابوالفضل رفت، اما داستان او ناتمام نماند. داستان او، روایتی شد که سینه‌به‌سینه نقل خواهد شد؛ روایت نسلی که حجلهٔ عروسی‌اش را فدای سنگر وطن کرد. دشمن شاید با موشکی ناجوانمردانه، عزیزی را از ما گرفت، اما حماسه‌ای را به تاریخ این سرزمین هدیه داد. حماسه‌ دامادی که چهار روز پس از آغاز زندگی، جاودانگی را برگزید تا ایران، خانه‌ امن تمام عروسان و دامادهای آینده بماند. از این پس، هر جوانی که عاشق شود، هر پدری که برای پسرش آستین بالا بزند و هر مادری که در آرزوی دیدن روی ماه فرزندش در لباس دامادی باشد، وام‌دار این عشق چهار روزه و این عروسی ناتمام است. عروسی ابوالفضل باروتچی، نه در تالاری مجلل که  بر فراز دستان تاریخ برگزار شد و تا ابد ادامه خواهد داشت.

 نظر دهید »

‌تذکر یک مداح پیرامون اتحاد و اتفاق فوق‌العاده ملت ایران

06 تیر 1404 توسط مدیر النفیسه

‌تذکر یک مداح پیرامون اتحاد و اتفاق فوق‌العاده ملت ایران

مهدی رسولی در مراسم عزاداری شب اول محرم، نکاتی پیرامون اتحاد شکل‌گرفته پس از جنگ در میان ملت ایران ایراد کرد.


 نظر دهید »

7 نکته درباره "ترکش های شفاف" که با سرعت 250 کیلومتر بر ساعت حرکت می کنند و در همه خانه ها وجود دارند

29 خرداد 1404 توسط مدیر النفیسه

7 نکته درباره “ترکش های شفاف” که با سرعت 250 کیلومتر بر ساعت حرکت می کنند و در همه خانه ها وجود دارند

تحقیقات انجام‌شده توسط مراکز ایمنی شهری (مثل FEMA یا وزارت ایمنی داخلی آمریکا)، نشان می دهند شیشه‌های پنجره ها در انفجارهای گاز خانگی با شدت متوسط، با سرعت حدود 100 تا 130 کیلومتر بر ساعت پرتاب می‌شوند.
 این عکس را که مربوط به انفجار اسکله شهید رجایی بندر عباس است، ببینید: انفجار در فاصله چند کیلومتری رخ داده ولی شیشه های این اتاق، نه تنها شکسته اند بلکه مانند چاقوهایی تیز و وحشی به دیوار سفت مقابل فرو رفته اند.


تحقیقات انجام‌شده توسط مراکز ایمنی شهری (مثل FEMA یا وزارت ایمنی داخلی آمریکا)، نشان می دهند شیشه‌های پنجره ها در انفجارهای گاز خانگی با شدت متوسط، با سرعت حدود 100 تا 130 کیلومتر بر ساعت پرتاب می‌شوند.

این سرعت در انفجار بمب و موشک و نظایر آنها - بسته به شدت انفجار و فاصله اش - می تواند بین 150 تا 250 کیلومتر بر ساعت متغیر باشد. در این سرعت شگفت انگیز، تیزی شیشه شکسته، از چشم و پوست و رگ گرفته تا عضلات و حتی استخوان ها را نیز می شکافد. بسیاری از مرگ ها و مجروحیت ها در حوادث ناشی از انفجار، مربوط به همین “ترکش های شفاف” بوده است.

چه کنیم؟

برای مصون ماندن از این ترکش های بی رحم،  این7 توصیه  را جدی بگیرید:

1 - در شرایط جنگی، تا می توانید از شیشه ها فاصله بگیرید.

2 - سرعت نور 300 هزار کیلومتر بر ثانیه است و سرعت صوت 1235 کیلومتر بر ثانیه (در دما و هوای معمولی) ؛ یعنی نور 243 برابر سریع تر از صدا حرکت می کند.

وقتی انفجاری رخ می دهد و شما از دور ، نورش را می بینید، اشتباه ترین کار این است که برای دیدن بهتر آن، به سمت پنجره بروید چرا که لحظاتی بعد از رسیدن نور، صدای انفجار نیز خواهد رسید و این صداست که شیشه ها را می شکند.

بنابراین، اگر نور حاصل از انفجار دیدید، به سرعت از شیشه های فاصله بگیرید (تاکید می کنیم به سرعت).

3 - اگر روی شیشه ها به صورت ضربدری چسب پهن بزنید، از سرعت پاشیده شدن آن کاسته خواهد شد ولی خطر به صفر نمی رسد. توصیه می کنیم این کار را انجام دهید.

4 - حتماً مقابل شیشه ها پرده بکشید؛ هر چه ضخیم تر بهتر. حتی می توانید یک پارچه اضافه مانند ملافه هم روی شیشه های بیفزایید.

5 - به ویژه شب ها در جایی دور از شیشه (شیشه پنجره، ویترین، ظروف، آینه، لوستر و …) بخوابید. همین الان بررسی کنید که امن ترین جای خانه برای در امان بودن از موج انفجار کجاست؟ هر جا که به بیرون دید نداشته باشد و در عین حال فاقد شیشه باشد امن تر است.

6 - هنگام انفجار، دراز بکشید و با دستان خود از سرتان مراقبت کنید. اگر چیزی مانند بالش یا کتاب در دسترس تان باشد آن را روی سر بگذارید.

7 - این موارد با به بقیه اعضای خانواده، مخصوصاً کودکان یاد دهید و تا می توانید به اشتراک بگذارید.

ما نمی توانیم جلوی انفجار بمب و موشک را بگیریم ولی می توانیم با همین راهکارهای ساده، از مرگ و مصدومیت ناشی از شیشه های شکسته جلوگیری کنیم.
یک بار دیگر فیلم را ببینید: دیوار از بدن انسان محکم تر است ولی در برابر شیشه بی دفاع مانده.

به امید روزهای بهتر برای وطن…

عصر ایران 

 نظر دهید »

امام خمینی ، مردی که نظم جهانی را به چالش کشید

13 خرداد 1404 توسط مدیر النفیسه

مردی که نظم جهانی را به چالش کشید

حضرت امام خمینی(ره) با رهبری انقلاب اسلامی و بنیانگذاری جمهوری اسلامی توانست نظم جهانی را تغییر دهد. در زمان وقوع انقلاب اسلامی جهان دوقطبی بود اما بعد از انقلاب اسلامی و خصوصاً در سالهای اخیر، نظم جهان مورد چالشهای جدی قرار گرفته است. اینکه انقلاب اسلامی نظام دوقطبی حاکم بر جهان در آن زمان را به چالش کشید، یک دیدگاه مطرح و قابل توجه در تحلیل‌های سیاسی و تاریخی است که مورد قبول غالب اندیشمندان علوم سیاسی و روابط بین الملل جهان است.

در زمان وقوع انقلاب اسلامی ایران، جهان عمدتاً تحت سیطره دو ابرقدرت، یعنی ایالات متحده آمریکا سردمدار بلوک غرب یا سرمایه‌داری و اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی سابق، سردمدار بلوک شرق یا کمونیسم قرار داشت. در این وضعیت که به جنگ سرد و نظم دوقطبی معروف بود، کشورهای جهان عمدتاً یا به یکی از این دو بلوک وابسته بودند یا سعی می‌کردند در چارچوب جنبش عدم تعهد، موضعی مستقل اتخاذ کنند، هرچند تأثیرگذاری این جنبش در برابر دو ابرقدرت محدود بود.

انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) از چند جهت این نظم دوقطبی را به چالش کشید:

ظهور یک قدرت مستقل و ایدئولوژیک جدید؛ انقلاب ایران نه به بلوک شرق وابسته بود و نه به بلوک غرب. امام خمینی(ره) با طرح شعار کلیدی «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی»، آشکارا هر دو ابرقدرت و ایدئولوژی‌هایشان را رد کرد. این امر، ظهور یک بازیگر جدید و مستقل را در صحنه جهانی نوید می‌داد که مبتنی بر ایدئولوژی اسلام سیاسی بود و راه سوم یا الگویی متفاوت برای اداره جامعه و سیاست بین‌الملل ارائه می‌داد.

الهام‌بخشی به جنبش‌های اسلامی و استقلال‌طلب
انقلاب ایران الهام‌بخش بسیاری از جنبش‌های اسلامی و آزادی‌خواه در سراسر جهان، به‌ویژه در خاورمیانه شد. این جنبش‌ها نیز به نوبه خود می‌توانستند منافع هر دو ابرقدرت را در مناطق مختلف به چالش بکشند.

تضعیف موقعیت آمریکا در جهان خصوصاً در منطقه خاورمیانه
ایران پیش از انقلاب، یکی از متحدان کلیدی آمریکا در منطقه خاورمیانه بود. با وقوع انقلاب و سقوط شاه، آمریکا متحد مهمی را از دست داد و منافع استراتژیک آن در منطقه به شدت آسیب دید. تقابل های ایران با آمریکا بیشتر در ایدئولوژی، جهان بینی و هستی شناسی بود که هنوز ادامه دارد و امروزه به برخورد جدی نظامی نزدیک شده، البته سالهاست که مذاکرات ایران و آمریکا برقرار است و در ماه های اخیر مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در حال انجام است که وقوع جنگ را کاهش داده است.

طرح گفتمان جدید در روابط بین‌الملل
جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر مفاهیمی چون صدور انقلاب (به معنای صدور ارزش‌ها و آرمان‌های معنوی و نه دخالت نظامی)، حمایت از مستضعفان در برابر مستکبران، و وحدت جهان اسلام، گفتمان جدیدی را وارد عرصه روابط بین‌الملل کرد که با منطق قدرت‌محور و مبتنی بر منافع ملی صرفِ دو ابرقدرت تفاوت داشت.

از منظر این دیدگاه، پس از انقلاب اسلامی، جهان دیگر صرفاً یک صحنه دوقطبی ساده نبود. اگرچه ساختار اصلی قدرت نظامی و اقتصادی دو ابرقدرت فوراً تغییر نکرد، اما یک قطب ایدئولوژیک جدید یا حداقل یک چالشگر جدی نظم موجود ظهور کرده بود. 

 می‌توان گفت که انقلاب اسلامی ایران پیچیدگی بیشتری به نظم دوقطبی بخشید. به عنوان نیرویی مستقل و تأثیرگذار در کنار دو بلوک اصلی مطرح شد. زمینه‌هایی را برای تضعیف تدریجی نظم دوقطبی (که البته عوامل دیگری مانند فروپاشی شوروی نیز در آن نقش اساسی داشتند) و شکل‌گیری نظم‌های بعدی فراهم آورد، البته، میزان و عمق این تغییر و اینکه آیا جهان پس از آن به سمت یک نظم چندقطبی، تک‌قطبی (پس از فروپاشی شوروی) یا نوع دیگری از نظام بین‌الملل حرکت کرد، موضوع بحث‌های گسترده‌ای در میان تحلیل‌گران روابط بین‌الملل است. اما نقش انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک نقطه عطف مهم و یک عامل تغییردهنده در پویایی‌های جهانی آن دوره، غیرقابل انکار است.

سید حسین امامی، گروه سیاسی الف
 


 

 

 



 

 

 

 
 
 

 نظر دهید »

حضرت معصومه(س) نمونه صبر و استقامت در مسیر ولی خدا هستند

09 اردیبهشت 1404 توسط مدیر النفیسه

حضرت معصومه(س) نمونه صبر و استقامت در مسیر ولی خدا هستند



  آیت الله احمد مروی در آیین خطبه‌خوانی آغاز جشن‌های دهه کرامت در روز بزرگداشت میلاد حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها در حرم مطهر بانوی کرامت اظهار داشت: امام هشتم در روایتی می‌فرمایند: مومن به مرتبه ایمان نمی‌رسد مگر اینکه در او یک خصلت از پروردگارش یک خصلت از پیامبرش و یک خصلت از امامش وجود داشته باشد.

وی خصلتی که یک مومن باید از امامش دریافت کند را استقامت، صبر و پایداری در برابر مشکلات دانست و گفت: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید: اگر مومن به زیور استقامت و صبر برای ایمان و دینش آراسته باشه خدا او را از آب فراوان سیراب می‌کند و در مقابل کسی که دچار سستی، اعوجاج و کجراهی شود عذابی رو به افزایش به او خواهد رسید.

تولیت آستان قدس رضوی بیان اینکه بسیاری از انحرافات ریشه در سستی‌ها وعدم استقامت به ویژه در خواص جامعه است، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در سالروز شهادت امام صادق علیه السلام با بازخوانی تجربه تاریخی سال‌های 70 و 140 قمری حقیقتی تلخ و آموزنده را یادآور شدند و فرمودند صبر نکردن‌ها، اعتراض‌های نابجا، تحلیل‌های ناصواب خواص و دهن لقی‌ها نه تنها فرصت‌ها را سوزاند بلکه روند طبیعی تحولات تمدنی را برای دهه‌ها و قرن‌ها به عقب انداخت.

وی با بیان اینکه امام صادق علیه السلام فرمودند اگر بشر در گرداب عجله و شتاب گرفتار نمی‌شد دچار تباهی نمی‌شد، افزود: نخبگان جامعه باید فهم عمیق از جامعه داشته باشند؛ زیرا هر تحلیل شتاب زده، اعتراض بی‌جا و تحلیل نابهنگام نه صرفاً یک اشتباه راهبردی است که پیامدهای ناگوار تاریخی را بر جامعه، انقلاب، نظام و مردم تحمیل می‌کند و موجب تضعیف اقتدار و سرمایه اجتماعی نظام و انقلاب می‌شود.

مروی با تأکید بر اینکه مبادا تحلیلی با پوشش به ظاهر موجه و معقول سرمایه‌های نظام را که مهمترین نقطه قوت نظام است هدف قرار دهد، گفت: باید هر تحلیل و سخنی با عیار رهبری سنجیده شود؛ زیرا رهبر معظم انقلاب همواره با لسان مبین مردم را هدایت می‌کنند و لازم نیست تحلیل‌های گوناگون به میل و سلیقه خودمان به جامعه بدهیم.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه حضرت معصومه سلام الله علیها نمونه استقامت و صبر در مسیر ولی خدا بودند، گفت: یکی از اهداف مهم هجرت ایشان از مدینه به خراسان پس از زیارت ولی خدا امام رضا علیه السلام برجسته کردن اقتدار و مقام امام بود.

وی با تاکید بر اینکه حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها مقام بلندی در ترویج معارف شیعه دارد، گفت: راوی می‌گوید خدمت امام صادق علیه السلام شرفیاب بودیم که سخن از حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها شد در حالی که هنوز امام کاظم متولد نشده بودند.

مروی با بیان اینکه حضرت معصومه سلام الله علیها سختی‌های بسیاری را در مسیر هجرت تحمل کردند تا به آن مقام والا برسند و در نهایت هم جان عزیز خود را در راه خدمت به امام معصوم و جبهه امامت و ولایت فدا کردند.

وی افزود: آثار علمی، سیاسی و تمدنی زیادی به واسطه حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها رقم زده شده است و یکی از آنها انقلاب اسلامی است که از برکت حضرت معصومه سلام الله علیها و برکت صبر ایشان در مسیر امامت و ولایت بود.

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه معلوم نیست هر کس از امامش جلو بیفتد عاقبت بخیر شود، گفت: پیام حضرت معصومه سلام الله علیها صبر و ایستادکی در مسیر امام و حرکت پشت سر امام است بنابراین امروز هرچه که رهبر حکیم و فرزانه انقلاب تشخیص می‌دهند ما نیز باید پشت سر ایشان حرکت کنیم و در تحلیل ها و موضع گیری های مان اصالت با موضع‌گیری‌ها و بیانات ولی زمان باشد.

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • ...
  • 6
  • ...
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • ...
  • 62
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 <   >
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

مدیرالنفیسه

  • خانه
  • اخیر
  • آرشیوها
  • موضوعات
  • آخرین نظرات

جستجو

موضوعات

  • همه
  • اجتماعی
  • احکام
  • امام خمینی
  • امام زمان (عج)
  • ایام مذهبی و ملی و مناسبتی
  • بارداری
  • بدون موضوع
    • نهج البلاغه
  • بهداشتی
  • تاریخی
  • تربیت کودک
  • تربیتی
  • تغذیه
  • حدیث
    • تربیتی
  • حکایت
  • خانه داری
  • خانواده
  • خانواده
  • سیاسی
  • سیره وسخنان بزرگان
  • شبهات
  • شهدا
  • طنز
  • طنز
  • عصر بخیر
  • فن بیان
  • قانون
  • قرآن
  • متن ادبی
  • مقام معظم رهبری
  • نشر کتاب
  • همسرانه
  • یک صفحه کتاب

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟

کاربران آنلاین

رتبه

  • رتبه کشوری دیروز: 17
  • رتبه مدرسه دیروز: 1
  • رتبه کشوری 5 روز گذشته: 62
  • رتبه مدرسه 5 روز گذشته: 1
  • رتبه 90 روز گذشته: 22
  • رتبه مدرسه 90 روز گذشته: 1
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس